maanantai 13. joulukuuta 2010

ihanat


Taas pyörii Fst:llä Tanskalainen maajussi. (ihan kamala suomennos ihanalle sarjalle!) Tykkään siitä niiiin. Miltä kuulostaa pariskunta, joka muuttaa maalle ja elää lähes omavaraisesti kasvattaen itse melkein kaiken tarpeellisen. Ja kaikki tehdään vanhoilla työkaluilla vanhojen mestarien oppeja noudattaen. Ei siis traktoreita eikä tehoviljelyä.

Viime jaksossa esimerkiksi Frank rakensi avovaimolleen Theresalle joululahjaksi kaappia ja pienelle poikavauvalle kelkkaa. Frank myös valoi itse joulun kynttilät. Siis mies! Avovaimo vähän autteli mukana. Mikä mies! (omani harkitsi kieltää minulta koko ohjelman katsomisen, kun siinä on liian täydellinen mies!)

Mutta yhtä ihana on myös Theresa, joka aloittaa aamukahvin keittämisen paahtamalla itse kahvinpavut!! Kiireettä, rauhassa.

Heillä on koti, joka on tehty vanhaan sikalaan. Se on yksinkertaisen kaunis täynnä vanhoja kunnostettuja ja oikeasti käytössä olevia huonekaluja ja kodinkoneita.

Vielä on kaksi jaksoa jäljellä tästä tuotantokaudesta. Viimeisissä jaksoissa he valmistelevat oman kodin joulua. Jos et vielä ole katsonut, niin suosittelen istumista television ääreen joko perjantaina 20.30, lauantaina 15.55 tai torstai-aamuna 8.30.

ps. Yritin etsiä sarjasta kuvaa, mutta Ylen sivut eivät toimineet, joten kuva ei liity aiheeseen millään lailla.

3 kommenttia:

 1. Minäkin katsoin sitä kerran yhden jakson verran. Oli suorastaan masentavaa. :)

  No ei oikeasti. Kyllä Tanska on hieno maa. Melkein yhtä hieno kuin Norja. :)

  VastaaPoista
 2. kiva vinkki!En ole katsonut siis tuleeko pe iltana uusi jakso joka uusitaan la?

  VastaaPoista
 3. Ilse, onhan vielä sitten ne ruotsalaisetkin, jotka... you know.

  Maria, suosittelen. Pe tulee uusi jakso, joka uusitaan kahdesti. Eli torstaiaamuna ehtisit vielä nähdä viime perjantain jakson.

  VastaaPoista