tiistai 12. huhtikuuta 2011

onni on


oma pihasauna. Se iskee näköjään joka kevät samaan aikaan. Siis mahdoton kesän ja "mökki"kauden odotus. (Mökki on lainausmerkeissä, sillä meillähän tämä on tässä omalla tontilla, joten miksi tätä nyt kutsuisi!?) Lauantaina taas kausi avattiin ja kylläpä oli taas ihanat löylyt. Tästä eteenpäin saunotaan pihasaunalla ainakin kerran viikossa. Kesällä useammin.

7 kommenttia:

 1. Pihasauna on luksusta! Meillä kausi alkaa yleensä vappuna, mutta nyt voisi korkata jo tänä viikonloppuna. Olettaen ettei vesiputket ole kovin jäässä. Ja pitäisi sinne puuvajallekin päästä eli lisää auringonpaistetta, jotta lumet sulavat!

  VastaaPoista
 2. RuusuLiisa, meillä ei ole huolta vesiputkista, kun sellaisia ei ole! Eli kannetaan vesi sisältä ja pestään vadista. Meillä liiteri on saunapolun varrella, joten puuongelmaakaan ei ole. Kyllä se luksusta on!

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä ihan samaa mieltä! Ja hieman haikeana täytyy todeta, että meillä jää pihasauna vielä toistaiseksi haaveeksi. Ja tämä arkisauna on lapsille niin vaarallinen, että siellä on istuttu vain pari kertaa omatunto soimaten illalla, kun pienet ovat jo nukkumassa. Mutta jospa saisimme joskus kutsun ystäviemme pihasaunaan ;)

  Tontilla on tapahtunut paljon: paikalla kasvaneet 4 puuta on raivattu ja alueeen keskelle on kaivettu meistä ihan valtavan näköinen kuoppa, johon eilen ajettiin sorapatjat talolle ja autokatokselle. Olemme käyneet katsomassa maatöitä vähintään kerran päivässä. Ihan kuin ei muuten uskoisi, että vielä se joskus valmistuu ja tästä murjusta päästään pois. Mutta siihen saakka jatketaan taistelua jatkuvaa epäjärjestystä ja muurahaisia vastaan. Kaneli ei tehonnut, joten otan seuraavana järeämmät aseet käyttöön: sitruunapippuri!

  Mutta terveiset teille onnellisille saunanraikkaille ja pienimmälle totutusti halaukset. Lähden hakemaan lapset hoidosta, mutta taidan kuitenkin ensin ajaa tontin kautta :)

  t: Ryysyrannan muija

  VastaaPoista
 4. Ryysyrannan muija, tervetuloa vaan saunomaan!

  Tsemppiä projektiin ja muista ottaa rennosti, jos suinkin sellaiseen tilaisuus löytyy. Kohti unelmaa olette menossa ja sen toteutumista on varmasti ihana seurata. Vaikka rankkaakin varmasti on! Terkut sinnekin koko poppoolle!

  VastaaPoista
 5. Teillä on niin ihana pihasauna ja lähellä,mekin varmaan kohta päästään ulkosaunaan kunhan vielä vähän lumi sulaa polulta.....Kukakahan sen kävis siivoamassa?????..olis varmaan mukavampi saunailla puhtaassa......Terveiset sinne!

  VastaaPoista
 6. Huomenia!

  Täytyy lisätä tähän sinun postaukseesi, että onni on myös oma tiskikone!Isäntä taisteli toissapäivänä lähes 6 tuntia integroidun tiskikoneen kanssa ja sai kuin saikin sen hienosti paikoilleen! Mikä mahtava fiilis onkaan nostella likaiset astiat suoraan koneeseen ja aamulla siirtää puhtaat sotilaallisiin riveihin astiakaappeihin :)

  Lisäksi minun piti kysellä sinulta työohjeita siihen ihanaan kehtoon, jonka teit pienimmäiselle. Oliko sinulla pohjana joku vanha vaununkoppa vai miten te rakensitte kehdon rungon? Meidän yhdistetty makuuhuone-varasto-vauvanhuone-arestikoppimme on sen verran pieni, että "Hipun" sänky ei mahdu mihinkään nurkkaan. Suloisesta pikkutytöstä parissa viikossa raivopääksi muttunut diktaattori siirtyi omaan sänkyyn viikko sitten. Samalla hävisi viimeinenkin vapaa neliö lattiapinta-alaa :( Täytynee siis kehitellä jokin luova ratkaisu siltä varalta, että tämä viimeinen nukkuisi edes jonkun yön omassa sängyssään...

  Ps. Viimeaikaisten kokemusten johdosta kunnioitukseni teitä kohtaan syvenee entisestään: kolmen tyttären uhmaiästä (tosin viimeinen taitaa olla vielä edessä) selvityminen täyspäisinä on hatunnoston arvoinen suoritus!

  VastaaPoista
 7. Äiti hei.. kyllä saunassa voi käydä siivoamattakin. Siivotaan sitten kesällä.

  Voi Muija tuota teidän elämää! Varmaankin naapurissa lainassa ollut kehto joutais teille, koska ei taida olla siellä käytössä. Saattaisi ennen kesää kulkeutuakin sinnepäin, joten ei sun tartte ruveta ompelemaan. Mutta jos välttämättä tahdot, niin helppo se kyllä oli tehdä. Pohjalla on liimapuulevystä sahattu pohja, muuten on ihan kangasta ja reunuksen sisässä on retkipatjan suikale. Jos rupeat ompeluhommiin, niin annan kyllä tarkempia ohjeita.

  Vai on teillä sitten uhmaikä alkanut pikkuneidillä! Välillä tuntuu, että sitä on jo meilläkin. Ja luulenpa, että tässä neidissä on pippuria enemmän kuin isosiskoissa yhteensä!!

  tsemppiä!

  VastaaPoista