maanantai 28. maaliskuuta 2011

niinpä tietenkin


Olen useammassa yhteydessä törmännyt ihanasti virkattuihin matonpäihin. Katsokaa nyt vaikka täältä. Niin suloista, että pakko matkia. Kokeilin ihan vaatimattomasti joskus kouluaikoina kutomaani mattoon, jonka hapsut olivat jo aikaa sitten hajonneet. Materiaalin puutteessa virkkasin ikivanhasta poppanakuteesta, joka kyllä toimi ihan hyvin, mutta... Entäpä sitten, kun poppana loppuu kymmenen senttiä liian aikaisin?! Siis puolimetriä enemmän ja olisi riittänyt. Mutta ei. Ehkä puran tai ehkä annan olla. Kukaan ei taida huomata, että jotain puuttuu. Seuraavaksi kokeilen kyllä paksummalla kuteella ja vähän ronskimpaa.

Muutenkin minulla on mattojen kanssa ongelmallinen suhde. Eihän ole suutarin lapsillakaan kenkiä. Matot ovat joko itse tehtyjä tai kirpparilta ostettuja ja niitä on aivan liian vähän. Nekin vähäiset ovat odottamassa kesää ja pyykkiä, kiitos koiranpentujen. Alakerrassa ei ole ollut pariin kuukauteen mattoja lainkaan, mutta kohta voisi taas kokeilla. Jos siis olisi mitä laittaa.

Jos sinulla lojuu ullakolla tai kellarissa ikivanhoja räsymattoja, minä voisin ne loppusijoittaa. Rakastan vanhoja räsymattoja. Nimenomaan VANHOJA, joita on jo pesty ja pidetty. Uudetkin ovat kivoja, mutta niistä puuttuu se jokin, joka vanhoista henkii.

6 kommenttia:

 1. Meillä on sama rakastamisen kohde. Mitä enemmän värejä ja raitoja sen parempi.

  VastaaPoista
 2. Minullakin on rakkaus vanhoja räsymattoja kohtaan, mutta silti into kutoa itse omat mattoni.

  VastaaPoista
 3. Jonna, niin on. Valitettavasti en ole vaan pitkään aikaan löytänyt kirpparilta mattoja. Ja värejä ja raitoja saa olla!!

  Ilona, intoa olisi kyllä minullakin, aikaa ei niinkään itse kutomiseen. Kiva kun piipahdit, tulehan toistekin!

  VastaaPoista
 4. Voi ei ole mulla mattoja laittaa eteenpäin kun olen itse niin monen viimeinen "koti":D mutta ymmärrän täysin mitä tarkoitat .Ja olen niin iloinen kun olet taas siellä ♥

  VastaaPoista
 5. Vähänkö ihana idea. Ihailen sekä ideaa että taitavaa tekijää, joka tuosta noin vain rupeaa virkkailemaan.

  :)

  VastaaPoista
 6. Maria :)

  Ilse, tämä on näitä elämän epäoleellisuuksia, joita tulee värkättyä oleellisten sijaan.

  VastaaPoista