sunnuntai 31. lokakuuta 2010

tuliaisia

Olimme lomalla kohteessa, jossa sesonki alkoi olla ohi. Siinä oli hyvät ja huonot puolensa.

Hyviä puolia oli mm. se, ettei altaalla ollut vaikeuksia löytää silmiinsä omia lapsia. Muita kun ei juuri ollut. Niin, ja aina oli vapaita aurinkotuoleja! Hyvä puoli oli myös se, että kaupoissa oli alennusmyynnit. Tavaraa sai puoleen hintaan.

Huono puoli olikin sitten se, ettei ollut juuri ostettavaa, kun ei ollut kauppoja mistä ostaa. Hotellin ympärillä olevat pienet kaupat menivät yksi toisensa perään kiinni. Karkkiostoksetkin jäivät niukoiksi, kun kauppa, josta piti niitä huomenna hakea, ei sitten huomenna ollutkaan enää auki.

Reissun ainoalla kaupunkireissulla löysin tytöille mielestäni tosi kauniit kirjailuin koristellut puserot. Muistan, että minullakin oli samantapainen ollessani pieni ja olen harmitellut, ettei se ole säästynyt. Nämä voisi säästää lapsenlapsille.

Kaupunkireissu jäi ainoaksi osittain siitä syystä, että kulkeminen lastenvaunujen kanssa oli varsin vaikeaa. Saarella ei tunnettu tilataksikäsitettä. Seurueeseemme kuului kuusi henkilöä ja lastenvaunut, jotka piti hajottaa osiin, jotta ne mahtuivat taksin peräkonttiin. Kaupunkiin mennessä saimme kyydin mutta takaisin tullessa emme. "Ylilastia, ottakaa kaksi taksia." Takaisin siis täpötäydessä bussissa, jossa minä onneksi sain istumapaikan pienimmän kanssa. Niin, ja ne lastenvaunut piti itse sulloa bussin tavaratilaan. Myös tienylitys kaupungissa lastenvaunujen kanssa oli melkoista uhkarohkeaa urheilua!

Niinpä vietimme lähes koko viikon hotellin tuntumassa, uiden, uiden ja uiden. Ja tuliaiset ovat sitä, mitä vielä oli jäljellä.

3 kommenttia:

 1. Aivan suloiset puserot tytöille! Kiva oli lukea reissustanne. Toivottavasti kuitenkin lämpöä riitti vaikka shoppailumahdollisuudet olivatkin rajalliset ;) Täällä on sillä välin tullut välillä räntää ihan vaakasuorassa, välillä taas on sataa tihuttanut koko päiväm
  n, joskus on asfaltti kiiltänyt mustasta jäästä, mutta ennen kaikkea koko ajan on puhaltanut jätävä tuuli. Niin, ettei edes toppakamppeissa tahdo tareta :( Eli aika hyvään aikaan olitte reissussa! Tehdään niitä heräteostoksia sitten täällä Oulussa ;) Terveiset kaikille ja isännälle korkillinen auringonhattu-uutetta ja villasukat jalkaan!

  t: oy rakennusprojekti ab

  VastaaPoista
 2. Minullakin on ollut tuontyyppinen pusero lapsena! Kauniita ovat. Ja tuo lautanen myös.

  Eikä niillä ostoksillakaan väliä, enemmän varmaan on merkitystä yhdessäololla ja hyvillä hetkillä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos rakentaja kommentista!

  Minustakin puserot ovat aika söpöt. Pihiys iski, etten raaskinut itselleni enää ostaa. Lämmintä oli meille ihan sopivasti ja kelit paranivat loppua kohden. Totuttauduttiin siis pikkuhiljaa paisteeseen ja rusketustakin saatiin. Tsemppiä teidän projektiin!!

  Ilse, mistäköhän meidän paidat oli peräisin? Minun ei ollut ainakaan tuolta saarelta. Lautanen taitaa olla mun värinen, vai kuinka. Siksi se mukaan lähtikin, tykkään.

  Ja joo, tämähän ei ollut mikään shoppailureissu tosiaankaan. Jo etukäteen oli suunniteltu yhtä reissua kaupunkiin ja sitten sitä uimista vaan. Sitä mistä lapset nauttii!

  VastaaPoista