maanantai 31. toukokuuta 2010

Toivonko turhaan?
Meidän pihassa kasvaa yksi tärkeä ja lisäksi jotakin toisarvoista. Se YKSI on omenapuu, jonka saimme ystäviltämme kuusi vuotta sitten. Se on hyvin keskeisellä paikalla pihallamme ja tykkään siitä valtavasti. Se on kasvanut vauhdilla pienestä rääpäleestä isoksi puuksi. Puutarhuri sanoi kyllä, ettei saisi antaa kasvaa. Mutta enpä ole vielä keksinyt, miten estetään puuta kasvamasta!

Mutta se ei kuki. Joka kesä odotan ja petyn. Sanokaapa puutarhaihmiset, odotanko taas turhaan? Yläkuvassa on puuni lehdet eilen kuvattuna.

Ja joo, emme asu 1. kasvuvyöhykkeellä, emmekä toisella, emmekä....

Pidän pienenä ihmeenä ja suurena ilon aiheena sitä, että puu on edelleen hengissä. Näillä leveyksillä ja näillä puutarhurin taidoilla. Mutta kukat ois kyllä ihanat!

6 kommenttia:

 1. Aina voi vielä toivoa!kauniit lehdet olet saanut kuitenkin -pitäisköhän sinulla olla jossain lähellä toinenkin omenapuu- kukattomuus voi olla "seuran puutetta"-huomiselle kesäkuulle lämpöinen toivotus!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, en ole puutarhaihminen mutta kommentoin tietysti silti.

  t. Uskollinen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos uskollinen ja kiitos Maria! Ehkä se tosiaan tarvitsee kaverin. Naapurissa on kyllä pari vuotta ollut, mutta liekö matka liian pitkä!

  VastaaPoista
 4. Meidän äiti kukitti isoksi kasvaneen omenapuun ensimmäiseen kukkaansa sitomalla kiviä roikkumaan oksiin. Joku viksu oli kertonut, että puu luulee kantaneensa jo omenasadon, ja pukkaa kukkaset seuraavana keväänä "vanhasta muistista". En tiedä, mitä puu luuli, mutta on kyllä kukkinut ja omenoinut siitä kesästä lähtien :)
  t. Heidi, ensimmäistä kertaa visiitillä kiehtovassa blogissasi

  VastaaPoista
 5. Kiitos Heidi hauskasta ideasta! Ja tervetuloa visiitille, tule toistekin!

  VastaaPoista
 6. Meillä oli samanlaisia kukkimattomia omenapuita (3). Puutarhurisukulainen kävi pensassaksien kanssa kimppuun ja näytti minullekin, mistä pitää leikata. Nyt puut ovat ihan valkeana kukista ja odotus on ihanan jännittävää... Saadanko tänä suvena ensimmäiset omenat?

  VastaaPoista