perjantai 30. huhtikuuta 2010

trööt!



Tytöt lähtivät kouluun ja eskariin vappuhulinat mielessä ja naamiot naamalla. Minä lähden äkkiä ulkoilemaan, kun vielä paistaa aurinko. Illalla ohjelmassa syntymäpäiväkekkerit.

Hauskaa Vappua!

torstai 29. huhtikuuta 2010

ilta-aurinko




Aurinko paistoi yllättävästä suunnasta olohuoneeseemme puoli yhdeksältä illalla. En edes muistanut, että se voi tuoltakin suunnalta paistaa.

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Ta daa!






Valmis!

Mikä: Mekko ylioppilaalle

Malli: Moda 6/2006

Kangas: Marimekon Oona

tiistai 27. huhtikuuta 2010

harmaata





Tänään on harmaa päivä. Vettä ja räntää sataa vuorotellen. Yö meni huonosti, joten mielikin on hieman harmaa. Pitäisi nukkua päiväunet, mutta kun en osaa. Olen lämmittänyt taloa ja ommellut tylliä. Mekko on kohta valmis. Ehkä jo huomenna.

maanantai 26. huhtikuuta 2010

shoppailua



Olen erittäin huono shoppailija, varsinkin jos täytyisi itselle jotain ostaa. Ahdistun jo pelkästä ajatuksesta, että pitäisi jotain tiettyä vaatetta lähteä etsimään, sillä eihän sitä varmasti etsimällä löydä.

Tänä aamuna käväisin aikaa kuluttamassa kirpparilla ja vaatekaupassa, ihan vaan katselemassa. Mutta teinkin ihan hyviä löytöjä. Kirpparilta takki (jonka taskussa oli yllätys) ja kaupasta pari paitaa. Ja aikaa kului varmaan varttitunti yhteensä!

Olen huomannut, että teen lähes kaikki vaateostokseni samalla tavalla. Eli löytöjä silloin kun ei etsi mitään ja yleensä vielä kirpparilta tai alesta halvalla.

Tulipas taas tyytyväinen olo! Ja säästettiin euroja.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

sunnuntai




Tänään on puhallettu ensimmäiset saippuakuplat. Saalistaja tunnisti vielä saippuakuplapurkin ja liimaantui tyttären kylkeen odottamaan palloja.

Tänään paistaa pitkästä aikaa aurinko, vaikkakin tuuli on hyisen kylmä.

Tänään talo täyttyy tytöistä, kun vieraat saapuvat.

Tänään pienin täyttää neljä kuukautta.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

munkkikiintiö



Leivon kerran vuodessa munkkeja litran taikista. Tänään oli tuo leipomispäivä. Kun tämä annos on syöty, on vuoden munkkikiintiö täynnä ja seuraavan kerran himo iskee ensi keväänä.

Sain eilen illalla niskaani ämpärillisen sontaa (siis noin kuvaannollisesti), mutta eiköhän mieli piristy munkkien ja mukavien saunavieraiden avulla!

perjantai 23. huhtikuuta 2010

kirjailija



Meillä asuu pieni kirjailijan alku. Aluksi hän kirjoitti kuvitettuja satukirjoja, mutta nyt on siirrytty tietokoneelle ja kuvat ovat saaneet väistyä. Ei näitä vielä romaaneiksi voi kutsua, mutta tekstiä tulee jo monta sivua yhteen tarinaan. Ja tarnoiden aiheena ovat tietysti hevoset.

Mielikuvituksen puutteesta ei siis voi häntä ainakaan moittia.

Mikäköhän hänestä tulee isona?

torstai 22. huhtikuuta 2010

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

back to 70´s



Muistattehan vielä valoverhot? Ne, joilla peitettiin 1970-luvun tasakattotalon suuret ikkunat?

Meillä on nyt sellaiset! Kyllä, kyllä.

Miksikö? No, meillä on aurinkoinen olohuone, mutta rajansa kaikella. Aurinko paahtaa sisään liiaksi, joten tähän saakka on pitänyt nostaa ja laskea ja avata ja sulkea sälekaihtimia auringon kierron mukaan. Viimein päätin kokeilla vanhaa hyvää konstia ja ostin valoverhot. Eikä siinä kaikki, verhot ovat vieläpä 90-luvun inhokkiani voilee-kangasta!

Lopputuloksesta tuli silti aika kiva ja mikä tärkeintä, näyttäisi myös toimivan.

tiistai 20. huhtikuuta 2010

siisteyskasvatus







Ei ole meillä onnistunut, siis tämä siisteyskasvatus. Enkä puhu nyt vessa-asioista, ne sentään onnistuvat meidän neideiltä. Vaan nyt tarkoitan yleistä omista tavaroista, vaatteista ja huoneista huolehtimista. Eikö vain teistäkin jokainen kuvittele, että seitsemän ja liki kymmenen vuotiaat tyttölapset pitäisivät huoneet kauniina ja tavarat hyvässä järjestyksessä? Mutta näin ei ole, ainakaan meillä. Vaatteet ja tavarat jäävät niille sijoilleen, mihin ne sattuvat tipahtamaan, kun käsistä laskee. Ja huone on lähinnä rojuvarasto, jossa ei pahimpina aikoina pääse kunnolla kävelemään. Siellä käydäänkin ehkä juuri sen vuoksi vain nukkumassa.

Tähän asiaan liittyy myös minua suuresti ahdistava asia, nimittäin se, etteivät lapset (ainakaan meidän) osaa arvostaa omistamiaan tavaroita. Jos joku tietty lelu olisi erittäin tärkeä, niin kyllähän siitä pitäisi hyvää huolta ja laittaisi sen hyvään talteen, eikö vaan? Tavaraa tulee aina vaan lisää ja yksi kiinnostaa hetken, toinen toisen. Vaikkakin väitän, että monella muulla lapsella tavaran määrä on vielä suurempi kuin meillä, niin silti niitä on tässä talossa aivan liikaa.

Missä on mennyt kasvatus pieleen? Hyviä neuvoja otetaan vastaan.

ps. Tiedän, että kuvia on yhteen postaukseen vähän liikaa, mutta kun kerrankin oli hyvä siivo. Sain nimittäin tytöt vihdoin ja viimein eilen innostumaan omien huoneiden siivoamisesta. Ja minulla oli myös niitä Ennen-kuvia, mutta niihin iski sensuuri.

maanantai 19. huhtikuuta 2010

jännittää



Lupauduin ompelemaan ylioppilaalle juhlamekon. Olen innoissani ja samalla peloissani, mitähän tästä tulee. Onneksi löysin erinomaiset kaavat, jotka vastaavat asiakkaan toiveita täydellisesti. Lauantaina surautin vanhasta lakanasta harjoitusversion, joka istui oikein hyvin. Nyt sitten pitäisi uskaltaa leikata ihana Marimekon kangas...

Palaan asiaan.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

valmis




Voihan sanoa valmiiksi, jos muutama lanka on enää päättelemättä?

Aloitin miehen villapaidan neulomisen aika kauan aikaa sitten. Sileät osat tein koneella ja resorit käsin. Käsityövaiheessa olikin kasaaminen mukaan luettuna se suurin työ.

Mutta valmista tuli ja sopivasti näin takatalven tullessa.

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Avara luonto




Katsoimme eilisen illan Avara luonto -dokumenttia ilman televisiota. Kuvaruutuna oli keittiön ikkuna ja dokumentin aiheena Ukkometso vierailulla. Siellä se ruokaili risukasassa ja välillä mulkaisi niin, että lapset kiljahtivat säikähdyksestä.

Tänä iltana katsotaan sitten luontodokumenttia televisiosta. Mahtaakohan aihe olla yhtä mielenkiintoinen?

perjantai 16. huhtikuuta 2010

1 + 1 = uusi takki




Olen kiertänyt paikalliset kaupat katsellen kevättakkitarjontaa sillä silmällä. Mutta kun minulle ei sovi musta eikä ihan vaaleakaan, niin tulos on ollut täysi nolla. Niinpä käväsin aamulla ostamassa vihreää väriä ja heitin vanhan ja monta vuotta palvelleen kirpparitakin värjäytymään pesukoneeseen. Nyt on sitten pirtsakka takki jolla mennään ehkä taas muutama vuosi!

torstai 15. huhtikuuta 2010

kohta meilläkin




Pieni saavuttaa kovaa vauhtia neljän kuukauden ikää, joten kohta meilläkin ruvetaan syömään kiinteitä. Onneksi meillä on hienoja lahjaksi saatuja ruokalappuja odottamassa. Edellisestä opetteluvaiheesta on jo niin kauan, etten kyllä muista, mistä pitäisi aloittaa. Täytynee ottaa selvää.

Tämän päivän vieras näytti meille vähän mallia, kuinka reippaasti sitä syödään!

Ehkä sitten parin viikon päästä kokeillaan.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

unelias päivä




Tämä päivä meni huomaamatta haukotellessa.

Jospa huomenna olisi pirteämpi olo.